SP3POW dnia 18 maj 2016 ·
0 komentarzy · 2829 czytań
·
Podczas całego spotkania czynna będzie stacja klubowa SP3POW na pasmach KF (20, 40, 80 m - w zależności od propagacji), oraz UKF. Informacje dla dojeżdżających uczestników spotkania na: SR3O (145.725 MHz, CTCSS 103,5 Hz), direct 145.425 MHz.
Program jubileuszowego spotkania Ostrowskiego Klubu Krótkofalowców SP3POW
12:00 - Rozpoczynamy dyżury przy radiostacjach KF i UKF.
13:00 - Powitanie uczestników.
14:00 - Rozpalamy ognisko, uruchamiamy stołówkę, grill zaczyna serwować kiełbaski.
14:00-16:00 - Stacja klubowa nadaje okolicznościowe obrazki SSTV (głównie pasmo 14 MHz. Inne w zależności od aktualnej propagacji).
14:30-16:30 (orientacyjnie) - Część oficjalna spotkania i prezentacje: - Wręczenie dyplomów za poprzednie tury zawodów UKF o Puchar Powiatu Ostrowskiego. - Wspomnienia z wypraw. - 5-lecie działalności klubu.
17:00-17:15 - VIII tura zawodów UKF o Puchar Powiatu Ostrowskiego
18:00 - Ogłoszenie wyników i wręczenie dyplomów za VIII turę.
Wieczór - Długie Polaków rozmowy przy ognisku....
Zawody zostaną rozegrane w paśmie 145 MHz, emisją FM (kanały simpleksowe, zgodnie z bandplanem - 145.2125-145.5875 MHz).
Klasyfikacja:
Kategoria - A - stacje indywidualne i klubowe pracujące "portable" na ręczniakach, oraz stacje klubowe z operatorem bez własnego pozwolenia radiowego.
Logi stacji pracujących z instalacji stałych lub mobile zostaną użyte do kontroli (checklog). W przypadku udziału w zawodach co najmniej 5 takich stacji, Komisja Zawodów może utworzyć dla nich kolejną klasyfikowaną kategorię (kategoria - C).
Logi papierowe należy dostarczyć po zawodach do komisji na terenie Stanicy Harcerskiej na Piaskach, lub w przypadku osób startujących spoza terenu stanicy elektroniczne, w postaci pliku tekstowego formatu CABRILLO na adres:
klub@sp3pow.pl .
Regulamin zawodów
Cookie Control - Strona Ostrowskiego Klubu Krótkofalowców wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze.
[Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies].
Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować Cookies.